#7 Alles is mindset, of je het nu wilt of niet

Alles valt en staat met mindset. Daar ben ik zo overtuigd van. Want als je iets niet wil voor de volle 100 %, dan zal je het ook nooit bereiken. Het ontbreekt je met andere woorden aan ambitie en doorzettingsvermogen om er écht helemaal voor te gaan. In deze blogpost vertel ik je waarom mindset zo belangrijk is voor een ambitieuze mamadam als jij. 

Beluister je deze blog liever, ontdek de podcastaflevering hier!

Ik weet dat sommige mensen een beetje ongemakkelijk worden wanneer ze de term ‘mindset’ horen, maar dat helemaal niet nodig. Want mindset is eigenlijk gewoon een overkoepelende term voor bepaalde denkpatronen, waarden, normen en de manier waarop iemand in het leven staat. Iedereen heeft dus in principe een mindset. 

En die mindset is eens zo belangrijk voor jou, ambitieuze onderneemster. Want je mag dan nog zo goed zijn in strategieën opstellen, lanceringen plannen, de juiste tools voorhanden hebben etc. Je zal ook je denkpatronen moeten veranderen  en zorgen dat je energie hoog genoeg zit om te groeien, zowel op persoonlijk als professioneel vlak. 

Mijn mindset, mijn stokpaardje

De afgelopen tijd kwam het zo vaak naar voren in alles wat ik deed (calls, co-work summer groep, vergaderingen…): ondernemers zitten vast, zetten bepaalde stappen niet omdat ze niet de juiste mindset hebben. 

En ook ik maak me daar af en toe schuldig aan, maar ik ben me er wel heel bewust van. Want gaat het even minder goed, dan zet ik even een stap opzij  en sta ik heel bewust stil bij mezelf: hoe zit het met mijn mindset? Wat zijn de gedachten die op dit moment door mijn hoofd gaan? Wat zegt dat engeltje, wat zegt dat duiveltje op mijn schouder? En VOORAL: waar luister ik op dit moment het meest naar en zorgt er dus voor dat ik bepaalde stappen niet durf nemen? 

Want door mezelf te confronteren met deze vragen, neem ik mijn mindset terug in eigen handen. Ik analyseer en ken mijn gedachtenpatronen weer, waardoor ik ook in de realiteit (snel) veranderingen zal zien – zowel in mijn persoonlijk als professioneel leven. 

En omdat ik wil dat ook jij jouw mindset zo goed en zo wel leert kennen heb ik een 13-daagse mini-mindsetchallenge opgesteld. Speciaal voor jou, ambitieuze mamadam! 13 dagen lang geef ik je heel concrete opdrachten opdat ook jij aan jouw mindset kan werken. We hebben het samen over jouw persoonlijke ontwikkeling, de balans professioneel/gezinsleven, jij en jouw eigenwaarden en nog zoveel meer… Allemaal zaken waarmee jij aan de slag kan om jouw mindset te challengen. 

Getriggerd?

Nieuwsgierig naar hoe jouw mindset werkt? 

Want jij wil groeien? 

Een echte ambitieuze mamadam worden die haar eigen leven in handen heeft? 

Schrijf je dan snel hier in voor de 13-daagse mini-mindsetchallenge.

Do it yourself 

Jij dacht dat ik het vergeten was deze keer? Die ‘schop onder je kont’-opdracht? Nee, hoor. Hier komt ie:

We hebben allemaal een engeltje op de ene schouder en een duiveltje op de andere schouder zitten. Het engeltje bemoedigt je in al wat je doet, terwijl het duiveltje er alles aan doet om jou tegen te werken. 

Sta er dus even bij stil: 

  • Wat zegt jouw engel? 
  • Wat zegt jouw duivel? 
  • En naar welke van de twee luister jij het meest? 
  • Of zijn er andere zaken waar jij nog meer rekening mee houdt? 

Want weet je dit, dan kan  veel gerichter aan jouw mindset gaan werken.

Dus hop, hop, waar wacht je nog op? Aan de slag ermee!

Vergelijkbare berichten