#2 3 tips om die ambitieuze MaMadam in jezelf (nog meer) aan te wakkeren.

Ik, Sharon Cobert, met mijn eigen 3-koppige onderneming en 2 energieke kinderen, kan mezelf met trots een ambitieuze mamadam noemen. Een ambitieuze mamadam die een balans weet te vinden tussen enerzijds mijn ambitieus durven uitspreken en ervoor durven gaan. Anderzijds er ook te zijn voor mijn kinderen, als aanwezige mama – no matter what.  En omdat ik wil dat ook jij die balans kan bereiken, geef ik je in deze blogpost 3 essentiële tips. 

1.Start met je fundament(en) scherp te stellen

Als je jouw grondvest, jouw fundamenten van meet af aan afbakent en scherpstelt, dan heb je altijd een basis waarop je kan terugvallen om beslissingen te maken.

Zo weet ik heel goed hoe mijn ideale week / levensritme eruitziet. Ik weet met andere woorden heel goed wanneer ik niet / wel wil werken en wanneer ik tijd heb voor mezelf en mijn gezin. En door hier zo stevig aan vast te houden, heb ik eigenlijk de eerste stap richting mijn balans gezet. 

Ik heb er bijvoorbeeld voor gekozen om maar 1 avond per week te werken en ik blijf hier ook bij. Zelfs in het geval van enkele maanden terug wanneer ik heel veel aanvragen kreeg voor avondcoachings. Hoe verleidelijk het ook waas om zo’n moment  te zeggen: “Ik zoek wel een oppas voor de kinderen”. Ik heb het niet gedaan. Ik ben teruggekeerd naar mijn fundament en heb andere oplossingen gezocht. Zo zijn er nu enkele coachees die tijdens de lunchpauze naar mij komen. 

Ik wil maar zeggen: er zijn altijd oplossingen opdat jij kan vasthouden aan jouw fundamenten, ook al lijkt het soms de gemakkelijke weg om mee te gaan in de alledaagse rat race. Onthoud: jij moet niet meegaan in de stroom! DURF RUIMER KIJKEN! 

Nog een belangrijke om te onthouden is dat jouw fundamenten ook mogen veranderen. Het is oké om nu beslissingen te nemen en daar dan binnen x-aantal tijd eens aan te sleutelen. Want jij verandert én jouw situatie verandert. Bij mij was zo’n ‘sleutelmoment’ bijvoorbeeld toen ik van mama van 1 kind naar mama van 2 kinderen ging. 

2. Luister naar jouw gevoel 

Vandaag de dag leven we zo hard in ons hoofd: heb je wel goed nagedacht over die keuze? Ben je wel zeker? Wat zegt je hoofd?… NEE, NEE, NEE, stop daarmee en luister in de plaats naar jouw gevoel: wat voelt goed aan? Waar word je blij van? Wat maakt je gelukkig?… 

Een heel banaal voorbeeld misschien – maar dat maakt van mij geen minder trotse moeder: onlangs was mijn dochter zich aan het klaarmaken voor school. Ze kwam naar me toe met een outfit als die van een clown (gestreepte broek, bolletjes t-shirts, té veel kleuren bij elkaar…) en vroeg me wat ik ervan vond… Vervolgens antwoordde ze me: “Maar mama, ik vind dit mooi!” Het ontroerde me heel erg en eigenlijk vond ik ook het super. Want ik ben er al  in geslaagd mijn dochter mee te geven dat ze kan doen wat goed voelt, zonder rekening te houden met de meningen van anderen. Een FIERE MAMADAM, ikke!

3. Stop met vergelijken 

“Deze mama kan dat wat ik niet kan, die mama doet dat met haar kinderen…” Als laatste een hele belangrijke tip: STOP MET VERGELIJKEN & vertrek van wat jij wilt en van wat jij belangrijk vindt. Onderschat daarbij de kracht van sociale media ook niet. Er wordt graag getoond wat goed gaat en al het slechte(re) haalt het niet op Instagram, Facebook, …

Ik knutsel bijvoorbeeld echt niet graag, maar dat houdt niet tegen dat ik het mijn dochter niet laat doen – ze doet het zelfs heel vaak! Ze weet alleen dat ik op zulke momenten niet meedoe. Veel andere mama’s zouden daarentegen toch over hun eigen grens gaan en mee knutselen tegen hun zin omdat “andere mama’s dat ook doen”. 

Ziezo, ziezo! Mijn drie tips om die ambitieuze mamadam in jezelf naar boven te halen. En ik kan je verzekeren: ze werken. Want zelf pas ik ze heel regelmatig – bijna dagelijks – toe! Ze houden me pienter, ze houden me ondernemend, ze houden me volhardend en vooral ook ambitieus om verder te zetten zoals ik nu bezig ben! 

Heb je graag nog meer tips & tricks om die ambitieuze mamadam in jou ten volle ten bloei te brengen? Dat kan! Neem gerust eens een kijkje in mijn coachingsaanbod (link) om te zien hoe ik jou kan helpen. 

Ik kijk ernaar uit jou te helpen, straffe madam die je bent! 

Vergelijkbare berichten