#3 Veilig in mijn gouden kooi? Nee, ik kies voor mijn vrijheid!

Blijf ik bij wat ik gewoon ben of waag ik de sprong? Kies ik met andere woorden voor veiligheid – in de gouden kooi –  of ga ik toch voor vrijheid – uit de gouden kooi? In deze blogpost heb ik het met jou over keuzes durven maken en knopen durven doorhakken. Een hele belangrijke voor ambitieuze mamadammen zoals jou! 

Je gaat het me nog vaak horen aanhalen in deze blogpost: de metafoor van de gouden kooi. Binnen in de kooi bevindt zich jouw safe haven waar je veiligheid en zekerheid voor jezelf hebt opgebouwd, maar buiten de kooi wacht de wijde wereld, met al zijn vrijheid en kansen, ook op jou … 

Welke keuze ga jij maken? Welke vogel wil jij zijn? 

My Story 

Jij weet ondertussen wel welke vogel ik ben: een ambitieuze mamadam, eentje uit de kooi, die mét vrijheid! Maar om ook jou van jouw twijfels te bevrijden, om ook jou keuzes te laten maken opdat jij een leven kan leiden zoals jij dat écht wilt, vertel ik je graag hoe ik die vogel geworden ben. 

Ik heb zelf lang in het onderwijs, en dus in loondienst, gewerkt. Maar plots kwam mijn man Timmy, die personal trainer was in een hele grote fitness  af met een idee: bij zijn klanten merkte hij op dat sport een goede uitlaatklep was voor de alledaagse rat race waarin we leven. Maar hij voelde dat er nog meer nodig was dan alleen dat fysieke. Mensen hadden ook nood aan iemand die hen mentaal motiveerde en inspireerde: een soort mindsetcoach. En dus stelde Timmy voor om samen een onderneming te beginnen waar beweging & bewustzijn elkaar ontmoeten: om mensen terug te laten genieten van het leven, om komaf te maken met zorgen en beslommeringen. 

“How, how”, was mijn reactie. In mijn familie had ik geen andere zelfstandigen, dus deze stap voelde aan als enorm: ik had toch een goede job in het onderwijs met veel vakantie? Ik was vastbenoemd. En misschien nog het belangrijkste: ik kon er zijn voor de kindjes. Ik zat met andere woorden ‘veilig in mijn kooi’! Maar als ik op dat moment heel eerlijk met mezelf kon zijn, haalde ik uit al die dingen niet de voldoening die ik nu voel. Alsook had ik eigenlijk best weinig tijd voor de kinderen met een werkdag van 9u tot 17u30. 

Gelukkig had Timmy met zijn opmerking een klein vlammetje in mij aangewakkerd. Ik kon het niet meer loslaten waardoor ik de sprong waagde naar het zelfstandige leven. Ik begon in bijberoep en schakelde meteen een business coach in die me begeleidde in al wat nieuw voor me was (E-mailmarketing, funnels, sociale media…). 

En waren me dat allemaal goede keuzes! Want als ik kijk waar ik nu sta, heb ik nergens spijt van. ZERO, NIHIL. Ik zou het exact opnieuw doen. Want vandaag de dag leef ik echt het leven dat IK wil leiden, het leven waar ik grote voldoening én groot geluk uithaal. Ik ben een vrije vogel die het aangedurfd heeft uit haar gouden kooi te vliegen! 

Ook jij kan een vrije vogel zijn 

En ook jij kan die vogel zijn. Durf die gouden kooi van jou open te zetten, durf over het muurtje heen te kijken en durf na te denken over dat wat je echt wil bereiken. Wat is jouw klein vlammetje dat je niet meer kan loslaten – “Het zou leuk zijn mocht ik ooit… “, “Als ik ooit genoeg geld heb doe ik…”? 

Jaag die droom achterna! Ga ervoor hier & nu! 

Want wat houd je tegen? Heb je al eens  nagedacht over het volgende: 

  • Misschien moet je niet wachten op de ideale situatie.
  • Misschien moet het geld er helemaal niet komen.
  • Maar misschien is het enige wat jij nodig hebt DURF, LEF, GELOOF IN JEZELF om stappen te zetten, want alleen dan zal je van jouw dromen ook echt werkelijkheid kunnen maken. 

Wil dat zeggen dat je niet in andere, nieuwe kooien terecht kan komen? Neen, zeker niet! Maar het belangrijke is dat je stappen blijft ondernemen om het deurtje van jouw kooi steeds opnieuw open te zetten. Je leeft tenslotte maar 1 keer en het zou jammer zijn moest je op je oude dag terugblikken en moeten zeggen “Had ik maar…” 

Dus SPRING! DOE WAT JE GRAAG DOET! GUN JEZELF VRIJHEID! Want dat is zoveel plezanter, zowel voor jezelf als voor jouw omgeving. Geloof me! 

Do it yourself 

Dan zoals ik je hebt beloofd in de vorige blogpost (link blogpost 1), sluit ik af met een doe-opdracht. Pak jezelf een blad papier en een timer die je op 20 minuten zet. Jij gaat nu, die 20 minuten lang, alles neerschrijven wat in je opkomt bij de stelling “Ik wil mijn leven leiden zodat…” 

De 20 minuten zitten erop? Doe dan aan zelfreflectie: hoe resoneren jouw antwoorden met hoe jij jouw leven nu vormgeeft? Wat loopt gelijkt? Wat nog niet? Wat kan ik veranderen zodat er meer overlap is? Etc.

Wil je graag nog meer weten, nog meer begeleiding om die vrije vogel in jou echt naar boven te halen? Dan kan je altijd een gratis strategiecall bij me inplannen via de website (link) of via een bericht. In die call kijken we dan samen hoe wij jouw kooi aanpakken en vormgeven opdat jij het het leven kan leiden dat jij echt wil. 

Ik kijk er alvast naar uit! 

Vergelijkbare berichten