#1 Leven of geleefd worden?

Een leven leiden zoals jij dat wil: leven en niet geleefd worden. Dat klinkt als muziek in de oren, toch? In mijn podcast voor Ambitieuze Mamadammen nam ik jou alvast mee op sleeptouw om zo’n leven, JOUW leven na te streven. Maar vanaf vandaag, hier en nu – ik ben mega hyped! – doe ik dat ook in geschreven vorm. Ik presenteer je met trots mijn blogartikelenreeks. Vandaag blogpost numero uno

Welkom, 

ik ben Sharon Cobert en ik neem jou, 
straffe mamadam (mama en/of madam),
mee in de wondere wereld 
van persoonlijke ontwikkeling en ondernemen.

Maar vooraleer ik jou wil motiveren en inspireren om het leven te leiden zoals jij dat echt wilt, vind ik dat we elkaar eerst wat beter moeten leren kennen. Ik vertel je alvast, met veel plezier, wat meer over mezelf.

Over Sharon

Ik ben Sharon Cobert en in een notendop zou ik mezelf als volgt samenvatten: : 

  • Pittige dertiger 
  • Trotse echtgenote van my high school lover Timmy
  • Fiere mama van 2 energieke kids: Mamady (8 jaar) & Linde (9 jaar) 
  • Fun facts: Ik heb iets met giraffen – go see my Instagram – en ik kan chocolade absoluut niet weerstaan – Pasen en Sinterklaas zijn dan ook gevaarlijke periodes voor mij… 
  • En of course een ambitieuze Mamadam! 

“Een ‘ambitieuze mamadam’? Wat wil je daar nu mee zeggen, Sharon?”

Hiermee bedoel ik dat ik op zoek ben gegaan om mijn leven te leiden: hét leven dat IK wil, zonder rekening te houden met verwachtingen en druk van buitenaf! Ik neem je graag mee op mijn pad. 

Op zoek naar MIJN LEVEN als vrouwelijke ondernemer

Ik ben pedagoge van opleiding en na mijn studie kwam ik al snel in het onderwijs terecht. Ik gaf 5 jaar les waarna ik overstapte op leerlingenbegeleiding met de focus op de socio-emotionele problematiek van de jongeren. 

Toen ik mama werd, merkte ik dat mijn job in het onderwijs in combinatie met mijn eigen gezin niet was wat ik voor ogen had (drukte, stress…). Ik besloot dan ook mijn eigen leven grondig onder de loep te nemen. 

En met succes! Want vandaag de dag kan ik met trots zeggen dat ik mijn leven leid zoals ik het wil. Ik run een bedrijf dat bestaat uit drie verschillende takken: een studio voor bewegen en bewustzijn 2B Ultra, businesscoaching voor ambitieuze mamadammen en een webshop voor plantenterrariums (die ik trouwens zelf maak) Plantydesigns.

Op zoek naar JOUW ondernemersleven 

Maar genoeg over mij nu. Ik verschuif de bal naar jouw kamp. Want ik wil dat ook jij JOUW leven kan leiden. 

Een leven dat past bij jou.

Een leven dat goed aanvoelt voor jou. 

Een leven waarin jij de beslissingen maakt. 

Een leven waarin jij jouw dromen najaagt. 

Een leven waarin er ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en ondernemersgroei. 

… 

Kortom, een leven dat jou gelukkig maakt! 

Jij wordt niet geleefd, maar leeft zelf!

We leven tenslotte maar 1 keer…

Dus haal diep adem en sta even stil bij jezelf: hoe ziet jouw leven er op dit moment uit? Loopt het al zoals jij dat wilt? Of houd je teveel rekening met je omgeving en context?…

Er zijn allerlei factoren die je kunnen tegenhouden in jouw leven te leiden. Denk aan geld, tijd, de ego bitch in jou …  Over al deze belemmeringen gaan we het nog uitgebreid  hebben in de volgende blogartikels: we bekijken samen hoe jij ze kan tegengaan en hoe jij in de plaats keuzes kan maken die wél goed aanvoelen. Want mijn doel is uiteindelijk om jou te inspireren én  motiveren. Ik wil jou, de straffe mamadam die je bent, een schop onder de kont geven om JOUW LEVEN echt te leiden! 

Let’s go! 

Van 2 naar die andere 5, please! 

Maar voordat ik deze blogpost eindig, wil ik je nog een ding over persoonlijke ontwikkeling meegeven. Ons bewustzijn wordt vaak in 7 levels opgedeeld. 90 % van onze omgeving leeft in de onderste twee lagen (Dieren en Massa) en heeft daar vrede mee. Ze volgen de stroom en worden beïnvloed door alles wat er in de omgeving gebeurt (mode, reclame…). 

Maar dat is niets voor ons, toch? De ambitieuze mamadammen die we zijn! Voor ons  is het dus belangrijk om te weten dat er nog 5 andere levels zijn, wat dus betekent dat jij kan loskomen van de massa en jouw eigen leven kan leiden in die andere 5 niveaus! Maar wil je dat doen, dan zal je eerst vanuit jezelf te vertrekken: wat houd je klein? Wat maakt die ego bitch in jou je  wijs?… – om vervolgens actief stappen te kunnen ondernemen.

Mijn advies? 

GELOOF IN JEZELF & DURF LOS TE KOMEN VAN DE MASSA! 

Want alleen dan zal jij een leven leiden zoals jij dat écht wil! 

Niet geleefd worden! 

Do it yourself 

Net zoals in mijn podcast, sluit ik elke blogpost af met ‘een schop onder je kont’-opdracht of -vraag. 

Vandaag daag ik je dan ook uit om jouw dromen, jouw ambities luidop te delen met iemand. Of je nu wil je starten met ondernemen, een nieuw aanbod wil creëren of een eigen podcast op poten wil zetten? Deel dit met iemand! 

  • Als je het al gedeeld hebt met iemand, deel het dan met iemand nieuw
  • Als je jouw dichte omgeving al op de hoogte hebt gebracht, deel het dan ook eens met de wereld via social media

Want door jouw dromen de wereld in te sturen, ga je makkelijker stappen zetten om ze ook effectief in de realiteit om te zetten. 

Je houdt anderen ‘accountable’ voor jouw dromen omdat  ze je af en toe aansporen met vragen à la “Seg, waar sta je? Ben je al wat dichter bij jouw droom?”

En ook zo’n ‘andere’ persoon wil ik, kán ik voor jou zijn. Want  als accountability én mindset coach heb ik al vele andere ambitieuze mamadammen zoals jij geholpen hun dromen na te jagen. Ga dus even kijken naar mijn aanbod en zie hoe ik jou het beste kan helpen. Ga voor een traject dat het beste bij jou en JOUW LEVEN past! 

Vergelijkbare berichten