#15  Ik ben niet gemaakt om mama te zijn!

Soms heb ik het gevoel dat ik niet gemaakt bent om mama te zijn. “Sharon! Wat zeg jij nu? Jij die ons nog zo aanmoedigt om een goede aanwezige mama te zijn?” Begrijp me niet verkeerd. Zo bedoel ik het ook eigenlijk helemaal niet. Ik wil maar zeggen: naast mama, ben ik ook vooral nog gewoon Sharon, met mijn eigen dromen en ambities. 

Beluister je deze blog liever, ontdek de podcastaflevering hier!

Het start eigenlijk al bij baby’tjes. Ik ben de dame die tijdens een babybezoek absoluut niet happig is om dat kleintje ook eens in haar armen te houden. Bij mijn eigen kinderen had ik dan ook gehoopt dat na de babyperiode mijn moment zich wel zou aanbieden. Maar eerlijk toegegeven is dat er  nog steeds niet van gekomen. Ik krijg grijs haar van al het speelgoed dat bij ons rondslingert, geen enkele vorm van knutselen doe ik echt graag… 

Nu kom ik misschien heel negatief over en dat is zeker ook niet waar ik op doel. Ik ben heel blij met mijn kinderen en zou ze voor geen geld van de wereld willen ruilen. Maar er is één grote MAAR.

Wat dan, Sharon? 

Naast mama en mijn rol als mama, ben ik ook nog gewoon Sharon: een ambitieuze dame die haar eigen dromen wil najagen en vooral ook haar eigen leven wil leiden. Heb ik dit altijd zo goed beseft? Neen, zeker niet! Het heeft me best een lange weg gekost om tot dit inzicht te komen. Ik neem je even mee door mijn verhaal. 

Mijn weg naar besef 

In het begin stond alles in het teken van mijn kids. Ik stelde me daar toen ook heel weinig vragen over. Ik bracht Linde naar school, kwam thuis om voor Mamady te zorgen die net in ons gezin was gekomen… Het leven ging zijn gangetje en ik ging hier braafjes in mee. 

Totdat ik de 3 laatste maanden van mijn moederschapsverlof alleen thuis was omdat Mamady toen al naar school ging. Ik had ineens heel veel tijd om over mezelf na te denken: welk leven ben ik aan het leiden? Ben ik tevreden? Hoe gaat het met mijn relatie? Daarbij moet ik je nog vertellen dat mijn man, Timmy, op dat moment amper thuis was. Hij is personal trainer en was op dat moment net bezig met de verhuis van zijn praktijk waardoor hij heel veel buitenshuis was. Ik was op dat moment praktisch gezien bijna een ‘alleenstaande’ moeder. 

Maar dit kon zo niet meer. Zo wou ik mijn leven niet leiden. Ons leven! Dat zag Timmy ook in. Maar eerst komt besef  en dan is er natuurlijk tijd nodig om ook effectief verandering in te voeren… Ondertussen bleef ik mezelf almaar bijscholen over zelfontwikkeling en persoonlijke groei. Totdat ik voelde dat het hoog tijd was om echt knopen door te hakken… 

Timmy en ik hadden op dat moment een fantastisch idee: waarom bewustzijn – waar ik al mee bezig was – niet combineren met de beweging van Timmy als personal trainer? We gingen er meteen mee aan de slag en onze eigen onderneming 2B Ultra werd binnen de kortste keren een feit: voor Bewustzijn én Beweging (2B’s). 

Hoe graag ik 2B Ultra ook niet deed – en nog altijd doe – toch voelde ik dat ik nog meer in mijn mars had. Er was met andere woorden nog een ander deeltje in mij dat zich ook wou ontplooien. Zo werd SharonCobertCoaching geboren waar ik los van Timmy totaal mijn eigen ding doe: ik coach andere ambitieuze mamadammen zoals mij, opdat ook zij het leven kunnen leiden dat zij echt willen! 

100 % let’s go! 

Hoe hard ik ook voor mijn eigen onderneming wou gaan, ook mij overvielen allerlei belemmerende gedachten: Wat met de kinderen? Kan je niet beter wachten totdat ze groter zijn? Geeft het wel genoeg zekerheid? Veiligheid?… 

Maar ik voelde dat dit was wat ik moest doen. Ik wou meer dan mama alleen zijn anders hield ik het gewoon niet meer vol. Ik wou mijn eigen ambities de wereld insturen om zo zelf terug aan het stuur van mijn leven te staan. 

En eigenlijk zijn mijn kinderen zelfs de drijfveren achter mijn ambities. Ze zijn de reden waarom ik onderneem. Want zij zorgen ervoor dat ik de juiste beslissingen neem en voldoende stilsta bij wat ik doe: past dit bij het leven dat ik wil leiden? Sharon als ondernemer én als mama?

Message to take away 

Ik wil maar zeggen dat ik ook jou toewens een ambitieuze mamadam te zijn! Want het zijn twee zaken die perfect samen gaan: jij kan mama zijn en tegelijkertijd ook een ondernemende madam! 

Mijn gouden tip? 

Dus durf jezelf op de eerste plaats zetten! Egoïstisch? Neen, integendeel zelfs! Want als jij jouw leven leidt en jouw dromen najaagt, dan ga je ook een vrolijkere en aanwezigere mama voor je kinderen kunnen zijn. 

Do it yourself 

De ‘schop onder je kont’-opdracht voor vandaag? 

We gaan eens even heel goed stil staan bij je leven.
Pak een blad papier en wat kleurtjes en teken het uit. 

  • Hoe vul jij jouw leven? 
  • Welke taken heb je? 
  • Hoe zien jouw ochtenden / avonden eruit? 
  • … 

Nadat je dit in geuren en kleuren getekend heb, stel je jezelf de volgende vragen: 

  • Past dit leven mijn innerlijk vuurtje? 
  • Bij wie ik nu ben? 
  • Bij bie ik graag wil zijn? 

JA! Dan kan je jouw tekening als een soort moodboard ophangen om jezelf er elke dag aan te herinneren dat je goed bezig bent! 

NEEN! Denk dan na over welke veranderingen er nodig zijn om het leven te kunnen leiden dat jij echt wilt. 

Hulp bij nodig? Neem dan contact met me op. 

Want ik, Sharon, ben jouw coach, cheearleader en sparringpartner. 

Of anders gezegd, ik ben met alle plezier van de wereld diegene die jouw die schop onder je kont geeft! 

Vergelijkbare berichten