#5 Waarom co-worken veel beter werkt dan alleen werken

Better together than alone. En dat is geldt ook voor werken, of beter gezegd: samenwerken of co-working. Want samen ben je productiever, samen kan je sparren, samen kan je elkaar uitdagen en tot nieuwe inzichten te komen… Voor mij brengt het alleen maar voordelen met zich mee! In deze blogpost vertel ik je dan ook graag waarom co-working zo goed werkt voor mij.

Beluister je deze blog liever, ontdek de podcastaflevering hier!

Mijn eerste ‘workation’ 

`Het idee was simpel: een appartementje huren aan zee, om zonder afleiding, met focus samen aan onze business te werken. Zo gezegd, zo gedaan! Begin juli deed ik mijn eerste workation samen met Evi van @decontentfabriek. 

En wow, wat een goed idee was dat! Op twee dagen slaagde ik erin zoveel meer werk te verrichten dan thuis. Want thuis word je zo snel meegezogen in “Ho, ik moet de was nog op hangen! Ho, ik moet nog voor eten zorgen”, waardoor werk meermaals per dag aan de kant geschoven wordt. Maar op workation had ik die afleiding niet. Ik leefde ontkoppeld van het dagdagelijkse waardoor ik met enorme focus kon werken aan mijn onderneming. 

Daarnaast had ik Evi ook de hele tijd aan mijn zij. Evi als gelijkgestemde onderneemster waaraan ik steeds allerlei tips & advies kon vragen – en zij ook aan mij, of course. Zo waren we de hele workation lang elkaar sparring partners om het beste, het meest ambitieuze in elkaar naar boven te halen. Met groot succes! Danku daarvoor, Evi! 

Kortom, het punt dat ik hier wil maken is dat co-worken zo waardevol is. Het brengt je in een andere mindset; het zorgt voor een goede vibratie met andere gelijkgezinde ondernemers zoals jij. 

Jouw vibratie 

‘Vibratie’, hoor je me zeggen. Wat bedoel je daarmee, Sharon? Ik geef je er graag wat duiding bij: 

We leven allemaal in een soort staat van trilling of vibratie. Alles rondom ons vibreert. Alles rondom is in beweging. Ook wij als mensen. Heb je bijvoorbeeld al eens meegemaakt dat je over straat loopt en je omdraait omdat je het gevoel hebt dat er iemand die je kent naar je kijkt? Dat heeft te maken met vibratie. Of is het al eens gebeurd dat je aan iemand denkt en net op dat moment een berichtje krijgt van die persoon. Ook vibratie. 

Allemaal goed en wel, Sharon. Maar dat klinkt toch maar wat zweverig? 

Wat dacht je van onze GSM’s dan? Die ervoor zorgen dat we naar de andere kant van de wereld kunnen bellen? Ook door vibratie! 

En wij als mensen zijn  allemaal ingetuned op  een bepaalde frequentie van die vibratie. Dat betekent dat mensen met wie we het goed kunnen vinden, ‘gelijkgezinde mensen’,  zich rond eenzelfde frequentie bevinden als ons en  mensen die we net iets minder leuk vinden verder van ons afstaan frequentiegewijs. 

Neem nu bijvoorbeeld dat je op de middelbare school echt een goede klik had met sommigen, maar daarna groeiden jullie uit elkaar. Dat komt omdat jullie op een andere frequentie terecht zijn gekomen waardoor jullie  elkaar minder begrijpen nu. 

Het belang van goed omringd zijn 

Jij bent het gemiddelde van de 5 mensen rondom jou. Ken je dat gezegde? Het betekent dat de 5 mensen waardoor je het meest omringd bent jouw als persoon, jouw  frequentie, beïnvloeden en doen afstemmen op die van hen. Het is dus heel belangrijk om er bij stil te staan: met wat voor mensen omring jij jou? Met welke personen ga jij doorheen jouw dagelijkse leven? 

Ik – en misschien jij ook? – heb in mijn dichte vriendenkringen geen andere ondernemers zoals ik. Dat is prima. Maar het gaf me wel het gevoel dat ik “alleen op mijn ondernemerseiland” zat. Ik zat met andere woorden op een ander vibratie en kon dat ook met niemand delen.

Ik begon dus een grote nood te voelen om te connecten met andere mensen zoals ik, om mensen rondom mij te hebben die bezig waren met hetzelfde, die dezelfde struggles hebben, dezelfde gevoelens wanneer je een klant binnenhaalt of wanneer je sociale media er eindelijk helemaal staat. 

Vandaar ook dat ik  co-worken zo krachtig vind. Co-worken brengt je samen met mensen die op dezelfde vibratie als jij zelf zitten. Je begrijpt elkaar, je ondersteunt elkaar, waardoor je het krachtigste in elkaar naar bovenhaalt. Co-working is prachtig!

En ik hoop dat ook jij dit gevoel snel kan ervaren! Want jij, ambitieuze mamadam, verdient het ook om te voelen hoeveel goede energie en productiviteit je krijgt van co-worken. Hoe jij bij anderen en anderen bij jou het beste in elkaar naar boven kunnen halen! Hoe co-working mee het verschil kan maken om het (ondernemers)leven te leiden dat jij wilt! 

Heb je nu zoiets van: “Hey, Sharon, je hebt me heel nieuwsgierig gemaakt. Ik wil ook wel eens proberen co-working!” Stuur me dan een berichtje en ik overloop met jou wat de mogelijkheden zijn. 

Do it yourself 

Dan,  het zou geen blogpost van mij zijn als we niet zouden afsluiten met een kleine doe-opdracht. Dus bij deze wil ik dat je even stilstaat bij de volgende vragen: 

  • Met welke mensen omring jij je? 
  • Wie zijn de 5 mensen die jouw frequentie beïnvloeden: privé en professioneel?
  • Helpen zij jou om jouw doelen te bereiken of houden ze je eerder tegen?
    • In het geval dat ze je tegenwerken. Sta er dan even bij stil: zijn deze echt een meerwaarde in mijn leven? Wat is hun onderliggende bedoeling?…

Want als je je niet omringd met mensen die willen dat jij vooruitgang maakt, die mee je successen vieren, dan kan ik je nu zwart op wit garanderen dat jouw groei veel – lees: véééél – langzamer zal gaan… En dat wil je niet, toch? 

Vergelijkbare berichten