#26 Dames, dames, dames: affirmeren is echt niet de holy grail! 

Er wordt wel vaker gezegd: “manifest it and you will get it”. Maar, zoals de titel van deze podcast luidt: dames, dames, dames, manifesteren én affirmeren is echt niet de holy grail! Je kan niet zomaar iets heel graag willen en verwachten dat het dan vanzelf op je afkomt. 

Beluister je deze blog liever, ontdek de podcastaflevering hier!

Voor ik een hele blogpost schrijf over manifesteren, let’s define it first. 

Manifesteren = iets aan de wereld ‘bekendmaken’ of ‘openbaren’, waarmee ook bedoeld wordt dat wanneer jij iets manifesteert, de kans groter is dat het ook effectief op je afkomt. Alles daarbij heeft te maken met de wet van aantrekking. 

Laat ons dus eerst dieper ingaan op de wet van aantrekking. Die heeft heel eenvoudig te maken met het feit dat datgene waar jij aandacht aan geeft, groter wordt. Of anders gezegd, als jij actief jouw bewustzijn op iets richt, dan gaat dat ook groeien. Dat heeft dan weer alles te maken met ons brein. 

Laat ons dus vervolgens even verder inzoomen ons brein. Wij leven allemaal op +- automatische piloot waarbij ons onbewuste brein de grootste trigger is voor al onze acties. Zo heeft onderzoek aangetoond dat 95 % van onze acties voortkomt uit ons onderbewustzijn. Dat wil dus zeggen dat de overige 5 % uit ons bewuste brein komt en dat het dit schamele deel is waar we actief mee aan de slag moeten. 

En het is hier dat manifesteren om de hoek komt piepen. Manifesteren is wij die die 5 % bewustzijn inzetten om iets te wereld in te sturen en de kans te vergroten dat het ook effectief op ons afkomt. 

Ik zeg heel bewust “de kans vergroten” omdat het hier is dat de bal vaak misgeslagen wordt. Vaak wordt gezegd: manifesteren alleen is genoeg. Maar – en ik zeg dat even heel to the point: weg met die bullshit! Want met manifesteren alleen kom je er niet. Neen! Een cruciale stap om jouw doelen te bereiken ligt ‘m ook in bepaalde acties en stappen ondernemen.   

Manifesteren + actie ondernemen => jouw doelen behalen

Jij vraagt je af waarom er dan toch altijd zoveel belang gehecht wordt aan ‘manifesteren’ alleen?

Omdat manifesteren wel degelijk een heel krachtig instrument is. Het is namelijk zo dat ons brein de neiging heeft om onze dromen en wensen de kop in te drukken. Die egobitch in ons roept ons toe: “Seg, is dat wel haalbaar? Wees eens even realistisch!” De magie zit ‘m er dus in om ons onderbewustzijn ervan te overtuigen dat het omgekeerde waar is: “Of course kan ik dit! Dit is voor mij weggelegd!” En dat doe je door … RA RA RA? Te manifesteren!

Maar zoals ik al zei, het is belangrijk om te weten dat het hier niet stopt. Eenmaal je er zelf 100 % in gelooft, zowel bewust als onbewust (manifesteren), ga je er ook acties aan vast moeten hangen (acties ondernemen). Enkel zo ga je ervoor kunnen zorgen dat jouw doelen ook effectief realiteit worden.

Manifesteren + actie ondernemen => jouw doelen behalen

Neem nu bijvoorbeeld iemand die meer zelfvertrouwen en zelfliefde wil. Deze persoon kan elke dag zinnetjes à la “Ik ben goed genoeg”, “Ja, ik zie mezelf graag” tegen zichzelf opzeggen (manifesteren). Maar dat  is uiteindelijk niet wat het grote verschil gaat maken. Neen! Deze persoon gaat ook effectief actie moeten ondernemen, zichzelf voor de spiegel plaatsen om ook echt gelukkig te zijn met wat hij of zij ziet (doel bereikt). 

Do it yourself 

De schop onder de kont die ik jou deze week geef: wat is een doel dat jij absoluut wil bereiken? Ik daag je uit het niet te gemakkelijk voor jezelf te maken en een pittig doel uit te kiezen. 

Vervolgens denk je na over de volgende twee vragen: 

  1. Wat kan ik de wereld insturen om ook effectief te gaan geloven dat ik dit doel kan bereiken? Denk daarbij aan affirmatieve zinnetjes, accountability…
  2. Welke acties kan ik vervolgens ondernemen om mijn manifestatie om te zetten in realiteit? Die acties kunnen heel uiteenlopend zijn: een social media post maken, een nieuwe klant aanspreken, een extra product toevoegen… 

Weet dat bij het maken van deze opdracht – zeker de eerste keer – de kans heel groot is dat je onderbewustzijn je gaat tegenhouden: “Seg, jij bent zeker goed zot!” Hoe jij daar tegenin kan gaan? De beste manier is om door te gaan! In jezelf te blijven geloven! 

Vergelijkbare berichten