#23 Je energie bepaalt je succes 

Vandaag heb ik het met jou over energie. Niet die energie waarvoor we op dit moment peperdure rekeningen betalen, maar energie als in de manier waarop jij in het leven staat en dus ook onderneemt, liefste ambitieuze mamadam!

Beluister je deze blog liever, ontdek de podcastaflevering hier!

Zij die me kennen weten dat ik een enorme fan ben van mindset. Specifiek houd ik me binnen mindset heel erg bezig met de quantumfysica en neurowetenschap erachter. Want wist jij al dat er uit deze wetenschappen een heel aantal wetten vertaald zijn naar hoe ons brein werkt en hoe wij daaropvolgend functioneren (= mindset)? 

Eén van die wetten is de wet van vibratie, die eigenlijk heel simpel is: alles trilt en is continu in beweging wat resulteert in een bepaalde energie. Dat merk je doordat alles verandert: zowel jijzelf als alles in jouw omgeving. Neem bijvoorbeeld een bananenschil. Als je die een paar dagen laat liggen ziet die er niet meer hetzelfde uit als voorheen. Dat komt omdat ook de bananenschil in beweging is. Ook die bezit een bepaalde energie. 

Energie wordt ook beïnvloed door zijn omgeving. Diezelfde bananenschil bijvoorbeeld gaat anders trillen op de Zuidpool bij – 35 °C dan in de Sahara bij 35+ °C. En zo wordt ook onze eigen energie beïnvloed door de energie zowel van de mensen rondom ons, als van onze omgeving. 

Jouw kringen beïnvloeden jou

We spiegelen onze energie aan de mensen met wie we optrekken. We stemmen onze energie op elkaar af. Vaak heel onbewust. 

Stel bijvoorbeeld dat jij een kennis tegenkomt en die vraagt jou hoe het met je gaat, waarop jij antwoordt: 

  • “Het gaat supergoed!” 

Dan is de kans heel groot dat die persoon op jouw goede energie reageert en iets positiefs terug zegt. 

“Awel, met mij ook!”, “Ik heb net dit of dat bereikt!” 

  • “Goh ja, iets minder.”, “Het regent weeral.” …

Dan is de kans groot dat jouw gesprekspartner meegaat in jouw energie en ook iets negatiefs ophaalt. 

“Ja, bij mij zit het ook niet mee”, “Het regent al de hele week”

Jouw omgeving beïnvloedt jou

Niet alleen mensen hebben een invloed op jouw energie, ook jouw omgeving. 

Stel bijvoorbeeld dat je een slechte dag hebt en je kiest ervoor om in trainingsbroek ‘lekker slonzig’ te blijven rondlopen? Dan weet je dat er  waarschijnlijk niet veel gaat veranderen aan je ‘slechte’ energie. Je kiest er bewust voor om in de chille ‘negatieve’ energie die je kledij je geeft, te blijven hangen. 

Voel je daarentegen dat het een goede dag gaat worden? Dan ga je extra tijd nemen om jezelf mooi te maken, op te kleden etc. Je gaat zaken en acties uit je omgeving selecteren die je nog meer positieve energie geven. 

Een recent voorbeeld uit mijn eigen leven. 

Ik had het onlangs in een ontbijtcall met mijn masterminders over het feit dat ik mijn bureaukamer volledig aan het opruimen ben. De reden? De energie die in mijn bureaukamer hangt past niet meer bij mijn energie vandaag de dag. Ik ben aan het rebranding en van alles aan het shiften in mijn onderneming. Mijn bureau daarentegen is zo goed als onveranderd gebleven sinds dat ik gestopt ben met lesgeven. 

Dus ik besloot dat het tijd was om er met de grove borstel doorheen te gaan. En oh my, wat voelt dat goed! Hoewel er nog veel werk aan de winkel is, voel ik nu al dat de energie in mijn bureaukamer aan het shiften is, wat mijn eigen energie alleen maar positief versterkt!

Een voorbeeld uit een ander leven. 

In mijn ontbijtcall ging het ook ineens over met welke stylo je schrijft. Mij is het wel eens opgevallen dat heel veel mensen schrijven met een gele stylo van 123inkt. Ik wil niet zeggen dat dit geen goede stylo is om mee te schrijven, maar vraag je af: representeert deze stylo de energie die je wil uitstralen? 

Het is meteen ook de reden dat grote CEOs vaak hun eigen chique pen altijd bij de hand hebben – vroeger nog meer dan nu. De pen geeft niet alleen jezelf een andere energie, maar straalt die ook uit naar anderen. 

Do It Yourself 

Dus voor de ‘schot onder je kont’-opdracht voor de week, denk even na: op welke manier laat jij energie toe in je leven. 

Sta daarvoor even stil bij alle energie rondom jou. Bij alles wat ik overlopen heb en breder: de kleren in je kleerkast, jouw stylo, jouw bureauruimte… Past het niet meer de energie die je nu hebt? Weg ermee dan! 

Doe ook hetzelfde voor de mensen rondom jou. Vraag je af of ze je energie geven of eerder energie van je zuigen. In het tweede geval raad ik je aan op zoek te gaan naar mensen die jouw energie omhoogtrekken. 

Ik wens je alvast heel veel succes! 

P.S. Jij bent dus op zoek naar mensen die je motiveren, inspireren en omhoogtrekken? Dan is mijn Mastermind echt op je lijf geschreven. Want in dit coachingsprogramma verbind je met andere dames zoals jij die vooruit willen. 

Vergelijkbare berichten